Είστε εδώ

Δράσεις στο Νηπιαγωγείο

Στο Νηπιαγωγείο μας διοργανώνονται  διάφορες δράσεις.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εξορμήσεις στο δάσος, επισκέψεις σε μουσεία, πάρκα, εργαστήρια, θέατρα, κουκλοθέατρα, πολιτιστικά κέντρα, με θέματα τα οποία αρμόζουν στην ηλικία και στα ενδιαφέροντα των παιδιών αλλά και συνδέονται με την εκάστοτε θεματολογία που αναπτύσσεται στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου μας.

Εκδηλώσεις και γενέθλια

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς τα παιδιά συμμετέχουν σε γιορτές, γενέθλια, εκδηλώσεις. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν στο νηπιαγωγείο τα γενέθλιά τους φέρνοντας ένα σπιτικό κέικ και σβήνοντας κεράκια. Διοργανώνονται αποκριάτικα πάρτι, καλοκαιρινή μέρα με παιχνίδια με νερό και πολλά άλλα.

Δραστηριότητες μαζί με τους γονείς

Σε ένα σχολείο που προάγει τη συμμετοχικότητα των γονέων στη σχολική ζωή, οι γονείς διοργανώνουν, συμμετέχουν και διασκεδάζουν μαζί με τα παιδιά σε γιορτές, εκδηλώσεις, παζάρια, δημιουργικά εργαστήρια κ.α.

Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Σημαντικός στόχος του νηπιαγωγείου μας είναι η ομαλή μετάβαση των νηπίων στο δημοτικό. Αυτό το εξασφαλίζουμε με την πραγματοποίηση διαφόρων δράσεων μαζί με την Α' Δημοτικού καθώς και δράσεων με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων του

σχολείου μας (καθηγητή φυσικής αγωγής, μουσικό, καθηγήτρια πληροφορικής και καλλιτεχνικών) αλλά και ελέγχοντας τη σχολική ετοιμότητα των μαθητών μας.