Είστε εδώ

Ρομποτική

Tο Αthener Schule προσφέρει στους μαθητές του  ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στο πρόγραμμα robotics design του Athener Schule, τα παιδιά  έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την κορυφαία πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO® MINDSTORMS®, η οποία αποτελείται από ένα ευρύ σύνολο ηλεκτρικών (εγκέφαλος,μοτέρ, αισθητήρες, καλωδιώσεις κτλ) και μηχανολογικών στοιχείων (γρανάζια, άξονες, τροχοί, σύνδεσμοι, ράβδοι, δοκοί κτλ.). Με αυτά καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τα ρομπότ τους, να βρουν λύσεις σε διάφορες δοκιμασίες και αυθεντικά προβλήματα και να κατανοήσουν πρακτικά και βιωματικά έννοιες των μαθηματικών, της φυσικής, της μηχανικής και του προγραμματισμού.

Ταυτόχρονα όμως, οι συμμετέχοντες συνδυάζουν την ευχαρίστηση του παιχνιδιού με την δημιουργική και επιστημονική ανταλλαγή ιδεών και την ομαδική εργασία. 

Σκάκι

Τα παιδιά μαθαίνουν να βάζουν στόχους, να βρίσκουν τρόπο για να τους πετύχουν, να είναι οργανωτικοί, μεθοδικοί, επιμελείς, να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να είναι ήρεμοι, συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί, να είναι αντικειμενικοί, ομαδικοί, να αποδέχονται την ήττα, να στηρίζονται στις δυνάμεις τους. Επίσης, το σκάκι καλλιεργεί τη φαντασία, βελτιώνει τις μνημονικές ικανότητες, αναπτύσσει τον τρόπο σκέψης και απορροφά μέρος από την επιθετικότητα. 

Deutsch Deutsch und nochmal Deutsch

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης θα έχουν τη δυνατότητα στον χώρο του σχολείου μας, παρέα με τους φίλους τους να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη γερμανική γλώσσα, τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Τα παιδιά θα εξασκηθούνε στη γραμματική και στο λεξιλόγιο, θα διαβάσουνε βιβλιαράκια, θα παίξουν και θα μιλήσουν στα γερμανικά.

VV - & V-Kurs

Tα προπαρασκευαστικά τμήματα των VV- Kurs  και V-Kurs  για τους μαθητές της E’ τάξης και ΣΤ' τάξης  αντίστοιχα που ενδιαφέρονται για την προετοιμασία των εξετάσεων της ΓΣΑ.

Στο τμήμα VV-Kurs  οι μαθητές της Ε' τάξης εξασκούνται μεθοδικά σε ύλη ειδικά προετοιμασμένη που αφορά την ανάπτυξη του γραπτού και προφορικού λόγου και με στόχο την εξοικείωση με τις εξετάσεις της ΓΣΑ στην Στ΄ δημοτικού και στο τμήμα των V-Kurs οι μαθητές επεξεργάζονται επιπλέον υλικό, ειδικά διαμορφωμένο για τις απαιτήσεις των εξετάσεων της ΓΣΑ και εξασκούνται επιπλέον στον γραπτό και προφορικό λόγο.

Μουσικά Όργανα

Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το μουσικό όργανο που επιλέγουν και μαθαίνουν τα πρώτα βασικά στοιχεία για τη χρήση του. Αναπτύσσουν την ικανότητα συντονισμού μέσω του ρυθμού και συνεργασίας μέσω των ήχων. Δημιουργούν ορχήστρες, μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν παρτιτούρα και βοηθούν συμμετέχοντας στις σχολικές γιορτές.

KRAV MAGA ( παιδική αυτοάμυνα)

Η ενασχόληση των παιδιών με την αυτοάμυνα μπορεί να είναι ευεργετική στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

 1. Το παιδί μαθαίνει να λειτουργεί με συγκέντρωση

2. Αποκτά αυτοπεποίθηση. Μαθαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια, παρά μόνο όσα βάζει το ίδιο στον εαυτό του.

3. Μαθαίνει να δουλεύει κάτω από πίεση. Η εξάσκηση στο Krav Maga απαιτεί από τα παιδιά να σκέφτονται και να παίρνουν αποφάσεις  γρήγορα, σωστά και αποδοτικά. Σε ένα γεμάτο πρόγραμμα του σχολείου με διαγωνίσματα, τεστ και όλο και περισσότερες απαιτήσεις θα είναι πιο έτοιμα να ανταπεξέλθουν στην πίεση.

4. Δυναμώνουν ψυχικά και πνευματικά

Στο Krav Maga το παιδί μαθαίνει ότι μπορεί να αποτύχει κάποια στιγμή, γιατί μόνο έτσι θα μάθει και θα γίνει καλύτερο στη συνέχεια. Μαθαίνει να παίρνει το καλύτερο από κάθε κατάσταση και μαθαίνει να μην τα παρατά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Το σχολείο μας προσφέρει στους μαθητές της ΣΤ τάξης τη δυνατότητα προετοιμασίας τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε γυμνάσια της επιλογής τους( πρότυπα, ιδιωτικά σχολεία με υποτροφίες). 

Η προετοιμασία αφορά το μάθημα της Γλώσσας (κείμενα, λεξιλογικές, ερωτήσεις κατανόησης, συνδυαστική σκέψη, κριτική ικανότητα) και των Μαθηματικών (ακολουθώντας τη ροή της ύλης της Στ’ με ασκήσεις και προβλήματα αναβαθμισμένα υψηλότερου βαθμού δυσκολίας από αυτόν που προβλέπει το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών).

Τα θέματα είναι προσαρμοσμένα  στις εξετάσεις των τελευταιών ετών.