Είστε εδώ

Ρομποτική

Tο Αthener Schule προσφέρει στους μαθητές του  ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Στο πρόγραμμα robotics design του Athener Schule, τα παιδιά  έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την κορυφαία πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής LEGO® MINDSTORMS®, η οποία αποτελείται από ένα ευρύ σύνολο ηλεκτρικών (εγκέφαλος,μοτέρ, αισθητήρες, καλωδιώσεις κτλ) και μηχανολογικών στοιχείων (γρανάζια, άξονες, τροχοί, σύνδεσμοι, ράβδοι, δοκοί κτλ.). Με αυτά καλούνται να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν τα ρομπότ τους, να βρουν λύσεις σε διάφορες δοκιμασίες και αυθεντικά προβλήματα και να κατανοήσουν πρακτικά και βιωματικά έννοιες των μαθηματικών, της φυσικής, της μηχανικής και του προγραμματισμού.

Ταυτόχρονα όμως, οι συμμετέχοντες συνδυάζουν την ευχαρίστηση του παιχνιδιού με την δημιουργική και επιστημονική ανταλλαγή ιδεών και την ομαδική εργασία. 

Σκάκι

Τα παιδιά μαθαίνουν να βάζουν στόχους, να βρίσκουν τρόπο για να τους πετύχουν, να είναι οργανωτικοί, μεθοδικοί, επιμελείς, να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να είναι ήρεμοι, συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί, να είναι αντικειμενικοί, ομαδικοί, να αποδέχονται την ήττα, να στηρίζονται στις δυνάμεις τους. Επίσης, το σκάκι καλλιεργεί τη φαντασία, βελτιώνει τις μνημονικές ικανότητες, αναπτύσσει τον τρόπο σκέψης και απορροφά μέρος από την επιθετικότητα. 

Deutsch Deutsch und nochmal Deutsch

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης θα έχουν τη δυνατότητα στον χώρο του σχολείου μας, παρέα με τους φίλους τους να βελτιώσουν τις γνώσεις τους στη γερμανική γλώσσα, τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Τα παιδιά θα εξασκηθούνε στη γραμματική και στο λεξιλόγιο, θα διαβάσουνε βιβλιαράκια, θα παίξουν και θα μιλήσουν στα γερμανικά.

Πιάνο – Κιθάρα – Βιολί

Μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το μουσικό όργανο που επιλέγουν και μαθαίνουν τα πρώτα βασικά στοιχεία για τη χρήση του. Αναπτύσσουν την ικανότητα συντονισμού μέσω του ρυθμού και συνεργασίας μέσω των ήχων. Δημιουργούν ορχήστρες, μαθαίνουν να διαβάζουν και να γράφουν παρτιτούρα και βοηθούν συμμετέχοντας στις σχολικές γιορτές.

Μπάσκετ

Υπό την καθοδήγηση του κου Αγγελόπουλου Νικόλα , καθηγητή Φυσικής Αγωγής στο σχολείο μας και επί χρόνια προπονητή ακαδημιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι μαθητές μας θα προπονούνται δύο φορές την εβδομάδα στο χώρο του σχολείου μας μαθαίνοντας βασικές τεχνικές του μπάσκετ αλλά και την αξία της συνεργασίας και της συμμετοχής σε ένα ομαδικό άθλημα.

Κάθε χρόνο προσθέτουμε νέες δραστηριότητες σύμφωνα με τη ζήτηση και το ενδιαφέρον των μαθητών μας