Είστε εδώ

Δράσεις

  

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθηματικών

Κάθε χρόνο οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης λαμβάνουν μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» που διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στα πλαίσια του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης».

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής

Κάθε χρόνο οι μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ τάξης συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό»

Οι μαθητές από Β’ έως και Στ’ τάξη  συμμετέχουν στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό» που διενεργείται σε 52 χώρες με τη συμμετοχή 6.500.000 μαθητών. Η «Καγκουρό Ελλάς» διοργανώνει το Μαθηματικό Διαγωνισμό σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Μαθηματικών.

Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Κάθε χρόνο οι μαθητές της Α’ και της Ε’ τάξης με διαφορετικές δράσεις κάθε φορά τιμούν την Τρίτη Ηλικία προκειμένου να κατανοήσουν την εξέχουσα σημασία που διαδραματίζει στη ζωή τους.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τα τελευταία  χρόνια το σχολείο μας οργανώνει δράσεις προκειμένου να συμμετάσχει στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία έχει θεσμοθετηθεί από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Οι μαθητές της Β’ τάξης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων οργανώνουν δράσεις προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και να δείξουν την αγάπη αλλά και τον σεβασμό τους στους τετράποδους φίλους μας.

Μικρός – Mεγάλος Φίλος

Τα παιδιά της Α΄ δημοτικού αποκτούν στις αρχές Οκτωβρίου ένα μεγαλύτερο φίλο από τις μεγαλύτερες τάξεις.

Στόχος αυτής της δράσης είναι μέσα από πολλαπλές και ποικίλες δραστηριότητες που διεξάγονται καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι μικροί μαθητές να νιώσουν ασφαλείς στο νέο περιβάλλον και οι μεγαλύτεροι μαθητές να αναπτύξουν αίσθημα ευθύνης προς τους μικρότερους.

Η δράση αυτή βασίζεται στις αρχές της εφαρμοσμένης εξελικτικής ψυχολογίας και στόχο έχει πέραν της ομαλής μετάβασης του μαθητή στο νέο σχολικό περιβάλλον να εξασφαλίσει στα παιδιά την ψυχική ηρεμία που χρειάζονται έτσι ώστε να αφομοιώσουν καλύτερα την παρεχόμενη γνώση. 

Η δράση αυτή έχει βραβευτεί από του Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ταξίδι της Στ’ τάξης στη Γερμανία

Τα παιδιά της Στ' τάξης, τελειώνοντας τη σχολική χρονιά, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν μαζί με τους δασκάλους τους μια πόλη της Γερμανίας.Η εκδρομή αυτή πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση σχολείου της ομογένειας και κατόπιν έγκρισης από την οικεία Πρωτοβάθμια Διεύθυνση.