Είστε εδώ

Γιορτές

Το Athener Schule ανήκει στους μαθητές και στους γονείς τους. Πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις οργανώνονται από τους γονείς. Παιδιά, γονείς και δάσκαλοι, έχουν την ευκαιρία να οργανώσουν από κοινού τις γιορτές  τους, σχηματίζοντας μια μεγάλη παρέα. Στις γιορτές είναι έντονη η παρουσία ελληνικών και γερμανικών στοιχείων: ελληνικά και γερμανικά εδέσματα, γλυκά και ποτά καθώς και τα αντίστοιχα έθιμα και των δύο χωρών χαρακτηρίζουν κάθε μας εκδήλωση.

Γιορτάζουμε τις Εθνικές Επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μάρτιου με σχολική εορτή και συμμετοχή στη μαθητική παρέλαση του Δήμου Βριλησσίων, καθώς και τη 17η Νοέμβρη οι μαθητές μας τιμούν τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. 

Αντίστοιχα το Σχολείο μας έχει ενσωματώσει και αριθμό γερμανικών Εορτών στο πρόγραμμα του για να ενισχύσει την επαφή των παιδιών μας με τη Γερμανική Κουλτούρα.  Το OktoberFest, το LanterneFest, το St.Martin’s, St. Nicholas, Osterhase

Laternenfest (St. Martin)

Πρόκειται για μια καθαρά γερμανική γιορτή την οποία το σχολείο ενσωματώνει στη σχολική ζωή με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τα γερμανικά έθιμα. Ο Άγιος Μαρτίνος είναι μια γερμανική εκκλησιαστική γιορτή με κεντρικό μήνυμα την έννοια του μοιράζεσθαι. Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου και της  Α’ τάξης τραγουδούν όλοι μαζί τραγούδια του Αγίου Μαρτίνου υπό το φως χειροποίητων φαναριών.

Halloween Party / Thanksgiving

Προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε επαφή και με τα αγγλικά ήθη και έθιμα η υπεύθυνη δασκάλα των Αγγλικών οργανώνει  δράσεις για όλες τις τάξεις μέσα στο πρωϊνό πρόγραμμα. 

Oktoberfest

Τον μήνα Οκτώβριο διοργανώνεται από το σχολείο μας η γνωστή γερμανική γιορτή του Μονάχου. Γερμανική μπίρα, νόστιμα λουκάνικα, σπιτική πατατοσαλάτα, ξινολάχανο και Brezel σερβίρονται από τους εκπαιδευτικούς. Με συνοδεία γερμανικής μουσικής σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε μαζί στη Γερμανία. 

Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι

Κάθε χρόνο, το Δεκέμβριο, παιδιά και γονείς οργανώνουν στον χώρο του σχολείου το δικό τους χριστουγεννιάτικο παζάρι. Όλοι βοηθούν συμμετέχοντας σε ομάδες εργασίες. Οι γονείς δείχνουν με αυτό τον τρόπο στα παιδιά τους την αξία της συνεργασίας. Η διασκέδαση κρατάει δύο μέρες παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Αποχαιρετιστήρια γιορτή της σχολική χρονιάς

Η σχολική χρονιά κλείνει με μια μεγάλη γιορτή στον χώρο του σχολείου μας.