Είστε εδώ

Ταξίδι στον Κόσμος-Ευρώπη- Ελλάδα- Αθήνα

Ταξίδι στον Κόσμος-Ευρώπη- Ελλάδα- Αθήνα

Οι μικροί μας εξερευνητές ολοκλήρωσαν τις ανακαλύψεις τους για αυτή τη σχολική χρονιά με τελευταία, του κόσμου στον οποίο ανήκουν. Μέσα από βιβλία, εικόνες και χάρτες μάθαμε πληροφορίες για τις ηπείρους, την Ευρώπη, την Ελλάδα και την πόλη μας. Συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι είμαστε μέρος ενός συνόλου και φτιάξαμε μια κατασκευή σχετική. 

 

Στο τελευταίο ταξίδι με την χρονομηχανή, μεταφερθήκαμε στην αρχαία Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην αρχαία Αθήνα. Μάθαμε μέσα από το μύθο της Αθηνάς και του Ποσειδώνα πώς πήρε η πόλη μας, η Αθήνα, το όνομά της και τον δραματοποιήσαμε.

 

Στη συνέχεια ο Τούλης ο Εξερευνητούλης έκρυψε στην αυλή μας μια μουσειοσκευή από το μουσείο κυκλαδικής τέχνης, που δανείστηκε για μας και η οποία  περιείχε αντικείμενα, παιχνίδια και υλικό σχετικά με την αρχαία Ελλάδα. Κρατήσαμε την βαλίτσα για μία εβδομάδα και μάθαμε πληροφορίες για τους αρχαίους Έλληνες. Επισκεφτήκαμε το βιωματικό πάρκο Paradise Park και συμμετείχαμε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ήταν σχετικό με την Μυθολογία. Φτιάξαμε ένα βιβλίο που περιείχε εργασίες και κατασκευές σχετικές με αυτά που διαπραγματευτήκαμε. Ο ενθουσιασμός των παιδιών για το θέμα αυτό αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το θεατρικό που θα παρουσιάσουμε στην καλοκαιρινή μας γιορτή.