Είστε εδώ

Το Πάσχα έφτασε!!

Το Πάσχα έφτασε και οι μικροί μας εξερευνητές πραγματοποίησαν πολλές πασχαλινές δράσεις. Άκουσαν την ιστορία του Χριστού και διάφορα έθιμα της ελληνικής μας παράδοσης καθώς και ιστορίες σχετικές με τις Άγιες μέρες που θα ακολουθήσουν. Το Νηπιαγωγείο μας πλημμύρισε με μυρωδιές και χρώματα από τα κουλουράκια που παρασκεύασαν και τα κόκκινα αυγά που έβαψαν! 

 Κατά την περίοδο της Σαρακοστής, κάθε εβδομάδα ταξιδεύαμε με τα ποδαράκια της Κυρίας Σαρακοστής και μαθαίναμε για το πόσο σημαντικά και ξεχωριστά είναι και τα εφτά. Αυτήν την εβδομάδα κόψαμε 2 ποδαράκια (και το τελευταίο ποδαράκι της), μιας και την επόμενη εβδομάδα δε θα είμαστε στο Νηπιαγωγείο.

Επιπρόσθετα, μέσα από ένα ποίημα, μάθαμε για τον Πασχαλινό Λαγό και φτιάξαμε μία κουτάλα στο σχήμα αυτού. Διαβάσαμε κι άλλα πασχαλινά βιβλία και μάθαμε πασχαλινά τραγούδια

Φτιάξαμε μια πασχαλινή κάρτα με ευχές στα ελληνικά και στα γερμανικά και πολλές άλλες πασχαλινές κατασκευές, όπως μία αυγοθήκη κοτούλα, ένα σακουλάκι με στάμπα από χαρακτικό για τα κουλουράκια μας, το καλαθάκι με τον λαγό και την πασχαλινή σακούλα.

Σήμερα, τρύπωσε στην αυλή του Νηπιαγωγείου μας ο πασχαλινός λαγός, ο οποίος έκρυψε κουτάκια εκπλήξεις, τα οποία έψαξαν και βρήκαν οι εξερευνητές μας με μεγάλο ενθουσιασμό. 

 

Οι μικροί μας εξερευνητές μάς αποχαιρέτησαν παίρνοντας μαζί τους τις σακούλες με τις πασχαλινές κατασκευές, το βιβλιαράκι του Πάσχα και τα λαχταριστά κουλουράκια και αυγά!