Είστε εδώ

Ταξίδια εξερεύνησης στην εποχή των δεινοσαύρων και του λίθου

Ταξίδια στον χρόνο πραγματοποιούνται και στο Γερμανικό Πρωινό Πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου με τους μικρούς μας εξερευνητές.

Με αφετηρία μας τη δημιουργία της γης, εξερευνήσαμε την εποχή των δεινοσαύρων με τη βοήθεια εικόνων, βιβλίων και επιμορφωτικών βίντεο. Τα ηφαίστεια και πολλά είδη δεινοσαύρων κέντρισαν το ενδιαφέρον των παιδιών. Ως μικροί εξερευνητές δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μία ανασκαφή, μέσα από την οποία ανακαλύψαμε απολιθώματα τρικεράτοπα.  Σχετικές δραστηριότητες με κατασκευές, παιχνίδια και τραγούδια ολοκλήρωσαν το ταξίδι μας.

 

Επόμενη στάση μας, η εποχή του λίθου. Μία σπηλιά γεμάτη εικόνες από τους πρώτους ανθρώπους, τα εργαλεία τους, αλλά και τα ζώα της εποχής, δεσπόζει στην τάξη μας. Τα βιβλία της βαλίτσας μας (Lesekoffer), αλλά και επιμορφωτικά βίντεο εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για τη ζωή των ανθρώπων εκείνης της εποχής. Κόκκινοι και μπλε εξερευνητές σχεδιάζουν με κάρβουνο στους τοίχους της σπηλιάς, μαθαίνουν για τη ζωτικής σημασίας ανακάλυψη της φωτιάς και φυσικά πραγματοποιούνται πολλές κατασκευές.

Επόμενος σταθμός: Μεσαίωνας- Τα κάστρα των ιπποτών!